18 september 2013

Havermout de luxe

Power Pap

Opzoek naar een stevig ontbijt kwam ik op Twitter een bericht tegen van havermout uit de slowcooker. Nou roept havermout bij mij een gevoel van grijs flauw cement op. Maar ik werd overtuigd door de vele enthousiaste berichten. Ik had van alles in huis dus gisterenavond het een en ander in de slowcooker gedaan. Met een uitstekend ontbijt als gevolg.

Normaal werk ik niet met cups, maar in dit geval is het wel makkelijk. Een cup is nu niet een bepaald gewicht, maar een eenheid.

1 cup Havermout, oats
1 cup Havervlokken
2 el chiazaad
2 el lijnzaad
2 el quinoa
rozijnen
abrikozen
Vijgen
Kaneel
dadelsiroop
Mes puntje fijn zeezout
8 cups water

Voeg alles bij elkaar in de slowcooker, zet hem op de laagste stand en laat het zo een nacht staan. 5 uur. 

Ik heb er allemaal luxe zaden en vruchten door gedaan. Wil je dat niet neem dan alleen havermout en water. Verhouding 1:4



Geen opmerkingen: